Project Portfolio

In-House Rendering

View of Front Entrance

In-House Rendering

View of Courtyard

 Third Floor Corridor

Third Floor Corridor

 Outdoor Amphitheater & Plaza

Outdoor Amphitheater & Plaza

 Double Height Commons Space

Double Height Commons Space

School of Nursing

Auburn University, Auburn, AL                                                                                                                                                                   2017

The new building for the School of Nursing at Auburn University was a collaboration between Stacy Norman Architects and Ayers Saint Gross.

This three-story building is approximately 89,000 SF and will be an important addition for campus expansion. The L-shaped footprint sits at the corner of Lem Morrison and Donahue, serving as a cornerstone for a new health centered area of campus that includes the new Pharmacy Research Building and neighbors the VCOM building. 

This new nursing school is equipped with future-friendly spaces geared towards ever-changing student needs that evolve with technological and educational advancements. Whether it be large Active Learning spaces that can morph based on activity or state-of-the art clinics for applied learning, the School of Nursing is designed from the inside out with the needs of the students and their future patients at the forefront.

Amenities include an enclosed double height Commons area with beautiful site views, plenty of sunlight, and a flexible layout for on-the-go study needs. Playing off the Commons and its transparent nature looking out, the site has also been designed with an amphitheater and landscaping that supports a learning environment that extends beyond the classroom.

The Depot restaurant renovation

Downtown Auburn, AL                                                                                                                                                                              2015

The renovation of The Depot brings consistency and unity to the structure by synchronizing architectural elements such as roofing, opening sizes, and floor elevations between phases of the building’s history. The change of use and current codes required an increase in the plumbing fixtures and an increased floor area for the restroom. To accommodate the enlarged restrooms, a small addition in keeping with the historic language of the facade was incorporated into the project. Ultimately, the building was restored to a prominent destination for both visitors and citizens of Auburn.

Dudley Hall Renovations

Auburn University School of Architecture                                                                                                                                                2015

The Dudley Hall and Dudley Commons project is an 80,000 SF renovation at Auburn University. Dudley Hall provides the teaching and studio environment for the School of Architecture at Auburn. The original scope began as a brick and window replacement project and has grown to include: ADA restroom modification, mechanical upgrades, and relocating the east side building entry. Stacy Norman Architects worked with Robins & Mortin to provide a detailed cost analysis for each of the design options.

The exterior skin replacement includes a complete façade re-design to provide curtain wall components in lieu of punched openings in the design studios to accommodate day-lighting strategies that increase natural lighting levels and reduce electrical lighting demand. As part of the façade re-design, the brick veneer was pushed out from the structure to accommodate a new waterproofing plane and increased insulation. The new high performance glazing, in addition to increasing insulation at the brick, improve the energy efficiency of the building. The mechanical upgrades include completing the university infrastructure projects that provide hot and chilled water to Dudley Hall.

AlaComp Renovations 

Montgomery, AL                                                                                                                                                                                        2017

AlaCOMP, a privately owned company that manages workers compensation insurance, tasked SNA with the complete renovation of an existing building they purchased for their new, expanded Headquarters building in Montgomery, Alabama.

The company owners wanted to alter the overall building impression through changes to the exterior skin and landscape; SNA altered the exterior cladding of the building, adding new materials and increasing daylight with new windows, while using the opportunity to correct existing waterproofing issues. Re-working the site included a new parking lot for employees, and the provision of new ADA parking, building egress, lighting, and additional landscaping. Inside the building, SNA provided a complete interior finishes renovation for the existing open office, break rooms, manager offices and training space. Additionally, SNA converted an existing warehouse space into a high-end executive suite to include offices, meeting spaces, a lounge, display, kitchen, small group training, and high end restroom and locker room for the company leaders.

As a result, the new Headquarters for AlaCOMP accurately expresses their company vision and identity while providing quality office space for an expanding company.

East Glenn administrative support facility adaptive reuse 

Auburn University, AL                                                                                                                                                                                2015

The East Glenn Administrative Support Facility project includes adapting a former Bruno’s grocery store into an office building for Auburn University’s Department of Human Resources and Office of Alumni Development Support Services as well as laboratory space for collaborative research between the Colleges of Business, Engineering, and Human Sciences.

Stacy Norman Architects provided full design services beginning with Programming and is currently working with Auburn University through the Contract Administration Phase of construction.

The East Glenn Administrative Support Facility is a 55,000 SF conversion of the existing grocery store into office, training and research space. Additional exterior windows will provide day lighting for the office spaces as well as replacement of the existing skylights. This project also includes replacing the existing membrane roof with a TPO membrane roof.

Foy Bathroom Remodel

Auburn University, AL                                                                                                                                                                                2016                                                                                      

University of South Alabama Chemistry Building exterior remodel

Mobile, AL                                                                                                                                                                                                 2015

The Chemistry Building Exterior Renovation at the University of South Alabama campus in Mobile is a multi-phased construction
project that allows the building to remain occupied during construction. This renovation project is a complete exterior skin replacement including all masonry, doors, windows and storefront entries. The existing foam roof was completely replaced with a new modified bitumen roof and insulation.